Jablanović: Ne učestvujem u bilo kakvim planovima za napad na Srpsku listu

Aleksandar Jablanovic
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović izjavio je danas za Kosovo Onlajn da ne učestvuje u bilo kakvim planovima za napad na Srpsku listu i da nema veze sa današnjim hapšenjima u Severnoj Mitrovici.

“Ne znam kakvim metodama Srpska lista prati političke protivnike, po čijem ovlašćenju i sa kakvim namerama, ja svoje političke protivnike ne pratim, ali nam je poznato kako se takvi slučajevi praćenja završavaju, na žalost, imali smo primer Olivera Ivanovića“, ocenio je Jablanović.

On je potvrdio da je bio u zgradi Specijalnog tužilaštva jer je, kako je rekao ispred PKS u izbornom danu na parlamentarnim kosovskim izborima održanim 6. oktobra, podneo „više prijava Tužilaštvu i CIK-u, koje su se isključivo odnosile na nepravilnosti izbornog procesa“.

„Danas sam tužilaštvu podneo dokaze o pretnjama i pritiscima kojima smo ja i moji saradnici bili izloženi u izbornom danu“, rekao je Jablanović.

On je naglasio da apsolutno nema nikakve veze sa hapšenjima, koje su danas sprovele specijalne jedinice Kosovske policije u Severnoj Mitrovici i da je o tome saznao iz medija.

„Partija Kosovskih Srba sa mnom na čelu, nikada nije učestvovala u bilo kojim radnjama protiv Srba na Kosovu“, zaključio je Jablanović.