Radojević sa predstavnicima Kfora o bezbednosnoj i epidemiološkoj situaciji

Gradonačelnik Radojević - Pukovnik Adams - Pukovnik Hopkins
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević sastao se danas sa odlazećim komandantom Regionalne komande Istok pukovnikom Derekom Adamsom i njegovim naslednikom pukovnikom Hopkinsom, saopšteno je iz opštine Severna Mitrovica.

Radojević je poželeo dobrodošlicu pukovniku Hopkinsu, u nadi da će se dobra saradnja i otvorena komunikacija nastaviti i u budućnosti.

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj i epidemiološkoj situaciji.

Radojević je informisao predstavnike Кfora da u opštini Severna Mitrovica već nekoliko dana nema novih slučajeva zaraženih koronavirusom, zahvaljujući odličnom radu zdravstvenih radnika, ali i vakcinaciji koju je omogućila Republika Srbija.  Ujedno, gradonačelnik „Radojević je izrazio zabrinutost zbog zapaljive retorike koja se čuje od predstavnika aktuelne vlasti u Prištini, a koja ne doprinosi pomirenju i stvaranju poverenja. Naprotiv, zapaljiva retorika i neosuđivanje etnički motivisanih napada na Srbe dovelo je do novih incidenata. Zbog toga, kao i zbog učestalih napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve, poverenje građana u prištinske institucije je na jako niskom nivou“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da građani smatraju da je Кfor jedina legitimna vojna sila na Кosovu i da u skladu sa svojim ovlašćenjima i mandatom treba da obezbedi uslove za miran i bezbedan život svih građana.