U budžetu je planirano samo 200 hiljada evra za autoput kroz Metohiju

Saobraćaj
Izvor: © Kosovo Online

Autoput koji povezuje gradove Istok - Peć - Dečan - Đakovica i Prizren, predstavljen je u Nacrtu zakona o budžetu za 2021. godinu, ali se ovaj projekat smatra nepotrebnim, u vreme kada se Kosovo suočava sa ekonomskom krizom za zbog pandemije izazvane koronavirusom, kaže Skender Krasnići, direktor Privredne komore Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Za ovaj autoput je u Nacrtu budžeta za narednu godinu predviđeno 200 hiljada evra, dok je po još 200 hiljada evra predviđeno za 2022. i 2023. godinu. Vlada Kosova je krajem oktobra odobrila Nacrt budžeta za 2021. godinu.

“Koncentrisanje sredstava na velike javne projekte, uglavnom putnu infrastrukturu, pogrešna je odluka u ovom kriznom periodu”, kaže Krasnići, dodajući da će prihodi budžeta tokom ove i naredne godine možda biti smanjeni.

„Vlada bi trebalo da podrži preduzeća, lokalnu proizvodnju, izvoz, jer imamo posla sa izuzetno lošom situacijom u odnosu izvoz-uvoz. Stalno tražimo od vlade da daje prioritet podršci preduzećima za prevazilaženje krize, kako Kosovo ne bi ušlo u još ozbiljniju katastrofu ekonomskog razvoja, jer će se efekti pandemije preneti sledeće godine“, rekao je Krasnići Radio Slobodno Evropi.

Gazeta ekspres navodi da se dosadašnji gubici u ekonomiji Kosova, od marta ove godine, izazvani pandemijom, prema rečima predstavnika biznisa, procenjuju na milijardu evra, a do kraja godine moglo bi se izgubiti više od 30 hiljada radnih mesta.

Profesor na Univerzitetu u Prištini Mejdi Bekteši rekao je za Radio Slobodna Evropa da se ekonomija suočava sa vanrednim situacijama, da su preduzeća zbog pandemije smanjila broj radnika, što dovodi do povećanja stope siromaštva.

Prema njegovim rečima, ekonomiji je u ovoj situaciji potrebna finansijska podrška za preduzeća i socijalne slučajeve.

„Vlada treba da stvori finansijske rezerve kako bi ih imala za pomoć preduzećima koja su na ivici bankrota, možda polovina njih neće moći da posluje sledeće godine. Ali, ne zaboravimo da na Kosovu imamo veoma tešku socijalnu situaciju, pa je potrebno dobro upravljanje “, naglašava Bektaši.

Ali Skender Krasnići kaže da vladu ne brine ekonomski razvoj i dobrobit građana.

„Preduzeća će se suočiti sa posledicama pandemije i sledeće godine. Dakle, vlada je morala da promeni strategiju, čak i odustajanjem od izgradnje ovog autoputa. Fokus bi trebao biti na ekonomskom razvoju, kroz podršku privatnih preduzeća koja pune budžet“, rekao je on.

Potrebne su javne investicije koje se finansiraju iz budžeta, ali bi mogle biti suspendovane u ovom trenutku, kaže Bektaši.

„Ako uništimo ekonomiju, ne trebaju nam autoputevi ni infrastruktura. Stoga bi vlada trebalo da se što pre usredsredi na oporavak i pomoć preduzećima. Ne, samo vlada, ali i mnoge opštine treba da deluju kako bi spasile preduzeća“, naglašava Bektaši.

Autoput koji povezuje gradove Istok - Peć - Dečan - Đakovica i Prizren, projektovala je prethodna vlada koju je predvodio bivši premijer Ramuš Haradinaj. Ovaj autoput se smatra jednim od najdužih na teritoriji Kosova, u dužini od 91 kilometar.

Putna infrastruktura je uglavnom dominirala investicijama na Kosovu poslednjih godina. Pored autoputeva, velika ulaganja usmerena su i na izgradnju lokalnih puteva i autoputeva. Najveći procenat kosovskog budžeta obično se izdvaja posebno za izgradnju autoputeva.

Trenutno je u toku izgradnja autoputa Priština - Gnjilane - Končulj, za koji se očekuje da poveže Kosovo sa južnom Srbijom.

Prvi autoput izgrađen na Kosovu bio je onaj koji povezuje Kosovo sa Albanijom, nazvan „Put Ibrahim Rugova“.

Prošle godine je završen autoput „Arben Džaferi“, koji se proteže od Prištine do Đeneral Jankovića na granici sa Severnom Makedonijom.