Bivši ministar odbio da odgovori na pitanja o privatizaciji KEDS

Besim Bećaj
Izvor: Koha ditore

Bivši ministar ekonomskog razvoja Besim Bećaj odbio je da odgovori na pitanje poslanika Hekurana Muratija u vezi sa cenom po kojoj je tokom privatizacije prodata Kosovska elekstrodistribucija (KEDS), prenosi Koha.

Murati je pitao da li je cena od 26,3 miliona evra tržišna, a Bećaj je rekao da samo Sudu može da odgovara za pitanja vezana za KEDS.

"Ovo je deo dokumentacije koja se nalazi u Sudu, pa ne odgovaram. Za pitanja u vezi sa KEDS odgovaram samo Sudu. Nisam odbio da vam odgovorim, niti odbijam, ali nalazim se u sudskom procesu i možda će biti implikacija, stoga ne odgovaram", rekao je Bećaj.

Poslanik Hajrulah Čeku rekao je da se protiv Bećaja ne sprovodi krivična istraga i da bi trebalo da odgovori.

"I dalje odbijate da odgovorite. Ovde se protiv vas ne sprovodi krivična istraga, nalazite se u parlamentarnoj istražnoj komisiji koja je regulisana posebnim zakonom, pa sve dok to ne utiče na sudski postupak, dužni ste da odgovarate", dodao je Čeku.

Na pitanje poslanika Gazmenda Bitićija da li je upoznat sa zloupotrebama u procesu privatizacije, Bećaj je rekao da će, ako bude imao takve informacije, postupati institucionalno.

"U procesima za koje sam ja vodio, sve je išlo u skladu sa odlukama skupštine i vladinim programima i nisam primetio bilo kakvo mešanje bilo koje političke ili interesne grupe", rekao je on.