Četiri meseca bez popravke na putu Priština-Mitrovica

autoput Pristina Mitrovica
Izvor: Koha ditore

Deo puta Priština-Mitrovica je već četiri meseca u veoma lošem stanju, nakon što je oštećen zbog radova privatne kompanije koja se nalazi u blizini, piše Koha.

Saobraćajna policija je tokom patrole krajem prošle godine primetila pukotine na mestu izlaza sa auto-puta na lokalni put Mitrovica-Priština. Obezbeđen je taj deo puta i u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda promenjen smer kretanja vozila koja se uključuju na auto-put ili isključuju sa njega.

Ministarstvo za infrastrukturu je izjavilo tada da će vrlo brzo rešiti ovaj problem.

"Ministarstvo infrastrukture je iz bezbednosnih razloga promenilo pravac kretanja vozila, a na osnovu laboratorijskih ispitivanja doneće se izveštaj koje će se zakonske mere preduzeti protiv lica koje su izazvale ovo oštećenje i koje ćemo mere preduzeti da se put popravi", saopšteno je iz Odeljenja za komunikacije Ministarstva.

Međutim, dekan Građevinskog fakulteta Fljorim Grajčefci kaže da za izgradnju puteva moraju da se poštuju propisani standardi i poziva stručnjake da poštuju standarde kako bi se nedostaci sveli na minimum.

Poznavalac drumskog saobraćaja Rifat Krasnići istakao je da nedostatak signalizacije na bilo kom putu koči saobraćaj i povećava rizik od nesreća.

"Zabrinutost građana zbog nedostatka signalizacije na putu Priština-Mitrovica je opravdana. Odsustvo odgovarajuće signalizacije, horizontalne i vertikalne, dovodi do poremećaja u saobraćaju, a to može da bude uzrok najgorih nesreća", rekao je Krasnići.