Meljiza Haradinaj-Stubla u radnoj poseti Italiji

meliza haradinaj stubla
Izvor: Indeksonline

Nakon zvaničnih poseta Holandiji, Austriji i Nemačkoj, kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj-Stubla, danas i sutra boraviće u zvaničnoj poseti Italiji, na poziv svog kolege, ministra Spoljnih poslova Luiđija Di Maja, prenosi Telegrafi.

Nakon sastanka sa ministrom Di Majom, Haradinaj-Stubla će zajedno sa premijerom Avdulahom Hotijem prisustvovati sastanku sa šefom italijanske vlade Đuzepeom Conteom.

"Teme razgovora će se razlikovati od sastanka do sastanka, ali u svakoj od njih, pored odličnih bilateralnih odnosa i pitanja od interesa za obe države, ministarka Haradinaj-Stubla razgovaraće o međususedskim odnosima i opštim političkim zbivanjima na Balkanu”, stoji u saopštenju iz kabineta Haradinaj- Stuble.

Ona će drugog dana zvanične posete Rimu imaće prijem u Odboru za spoljne poslove i zajednicu kojim će predsedavati Pjer Fasino.

Kosovska ministarka spoljnih poslova zaključiće prvu zvaničnu posetu Italiji sastankom sa italijanskim ministrom odbrane Lorencom Đuerinijem.

„Evroatlantske težnje Kosova i naglasićemo potrebu da se okonča liberalizacija viznog režima za Kosovo, kao i finalizacija sporazuma Kosovo i Srbija“, navodi se u saopštenju.

Haradinaj-Stubla je u ponedeljak i utorak boravila u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Nemačkoj na poziv nemačkog kolege, saveznog ministra spoljnih poslova Hajka Masa.