Nastić: Kurti i Osmani nastavljaju rasističku politiku u cilju promovisanja "velike Albanije"

Beograd_231106_Žaklin Nastić 03
Izvor: Kosovo Online

Poslanica nemačkog Pokreta "Sare Vagenkneht" u Bundestagu Žaklin Nastić reagovala je povodom obeležavanja Dana Kosovskih bezbednosnih snaga u u kasarni "Adem Jašari", gde su neki od pripadnika nosili obeležja OVK i "velike Albanije" i upozorila da kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani nastavljaju da sprovode veoma opasnu, rasističku politiku usmerenu na etničkom proterivanju u cilju promovisanja planova "velike Albanije".

Nastić je na društvenoj mreži "X" ukazala da ovo nije prvi put da se Kurti pojavljuje u "pratnji velikoalbanskih simbola i amblema terorističke organizacije OVK", dodajući da Zapad treba da prestane da podržava politiku aktuelnih lidera sa Kosova.

"U Prištini se ponovo pojavljuju velikoalbanske fantazije o svemoći! Ponovo se pojavljuje takozvani premijer Kosova Kurti u pratnji velikoalbanskih simbola i amblema terorističke organizacije OVK. Kada će 'Zapad vrednosti' konačno prestati da podržavaju političare poput Kurtija i Osmani? Oni sprovode veoma opasnu, rasističku politiku koja je usmerena na etnička proterivanja u cilju promovisanja planova velike Albanije", poručila je Nastić.

Kurti, kako navodi, promoviše ideje "velike Albanije" i u ostalim zemljama regiona, poput Srbije, Grčke i Severne Makedonije.

"Pre samo nekoliko nedelja, Kurti se pojavio u Severnoj Makedoniji u sličnom okruženju kako bi podstakao etničke podele i albanski nacionalizam. U Severnoj Makedoniji i jugoistočnoj Evropi postoji duboka zabrinutost zbog operacija iz Prištine. Nemačka vlada mora konačno povući svoju podršku takvim opasnim političarima. Prestanite sa podrškom iz Nemačke ove rasističke politike", naglasila je Nastić.