Serija napada na Srbe od početka jula, napadači uvek "nepoznati"

Ranko Bacić
Izvor: Tviter

Izgleda da je pretresanje monahinje i hapšenje Rista Jovanovića na Vidovdan bio tek uvod u ono što čeka Srbe na Kosovu tokom ovog leta, jer samo u prvih 12 dana jula zabeležen je niz incidenata od prebijanja 13-godišnjeg dečaka, preko bušenja guma do napada na povratnika u Klini...

Prebijanje malog Nikole (1.jul)

Maleni Nikola Perić, “nepoznati napadači”, za koje se veruje da su Albanci, pretukli u selu Gojbulja nadomak Vučitrna. On je proveo dva dana na lečenju u Severnoj Mitrovici.
„Igrali sam fudbal sa svojom braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam ja krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao“, rekao je tada Nikola.

Grafiti OVK na bilbordima kod Gračanice (1.jul)

Samo dan nakon skidanja i paljenja zastave Srpske pravoslavne crkve, na bilbordu između Gračanice i Lapljeg Sela osvanuli su ispisani grafiti "UČK". 

Izbušene gume Vuksanu u Đakovici (8. jul)

Prilikom posete jedinoj povratnici u Đakovici Dragici Gašić, Vuksanu Gojkoviću su izbušene gume i skinute tablice na automobilu novopazarskih tablica. Gojkovićevo vozilo je bilo parkirano preko puta zgrade u kojoj Dragica živi kada je nepoznato lice ili lica učinila ovo delo. Gojković pomaže Dragici u nameri da nastavi svoj život u rodnom gradu, nakon više od 20 godina raseljeništva. 

Prefarbavanje putokaza na srpskom kod Gračanice (11. jul)

Tabla, kojom se iz pravca Gnjilana obeležava ulaz u Gračanicu je prefarbana, dok je na drugoj tabli za izlaz crni sprej nanet samo preko natpisa na srpskom jeziku. 

Prebijanje Ranka Bacića u Klini (12. jul)

Nepoznati napadači pretukli su u Klini Ranka Bacića, starog 67 godina, koji je sa povredama lica i ruku hitno prebačen u bolnicu u Peći. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je pretučenog Ranka Bacića u bolnici u Peći juče posetio član Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, koji mu je odneo neophodnu pomoć. 

"Ja se upravo vraćam iz Kline. Kao što je poznato tamo je napadnut Ranko Bacić. Čovek od 67 godina. Napali su ga albanski ekstremisti. Četvorica mladih na jednog starog Srbina. To je apsolutno neprihvatljivo. Ono što smo saznali je da on ima povrede i na glavi i na leđima i na licu. Tako na žalost prolaze mnogi Srbi, koji samo žele da se vrate i da žive u svojim kućima", poručio je Petković.

vula
14. Jul 2021.
nepoznati da su montirane od DB i sputnika propaganda nemaju koga da krivi eh kako kaze serbija tukli nepoznati ali albanci mislimo na sever tukli mi cuo sam albanski jednu casu slomili oni albanci bili mislim se me provocirali mislim mislim cuo sam bla bla ne ide tako los scenario