Albansko primorje sve češći izbor Srba za letnji odmor

Albansko primorje
Izvor: RTK

Interesovanje Srba sa severa Kosova, ali iz Srbije za letovanje u Albaniji je veliko, piše RTK.

Nenad Stojković, menadžer turističke agencije u Severnoj Mitrovici, rekao je da interesovanje Srba za albansku obalu svake godine raste.

„Prošle godine smo imali 800 građana koji su posetili Albaniju, uglavnom imamo zahteve za tri destinacije, Drač, Ksamilj i Sarandu. Prošle godine nismo imali, ove godine trudimo se da i Valona bude na spisku. Takođe me iznenađuje da čak i ovde na severu imamo interes i svi oni koji su jednom bili vratili su se sa pozitivnim utiskom. Imao sam klijente ne samo iz Mitrovice, već i iz Beograda i drugih zemalja", kaže Stojković.

Najveći interes kosovskih Srba i građana Srbije da posete Albaniju bio je prošle godine kada su granice bile zatvorene u mnogim zemljama zbog pandemije. To ih je nateralo da ponovo potraže albansko primorje zbog dobrih utisaka stečenih tokom prošlog leta.

Čak i na društvenim mrežama, Srbi su stvorili razne grupe pod nazivom Albanija uživo, Odmor u Albaniji itd., gde pokazuju svoje utiske i sugerišu jedni drugima da posete albansku obalu.

Stojković hvali infrastrukturu.

„Putevi su vrlo dobri i udobni. Građani žele da posete Albaniju zbog fantastičnih plaža. Za mene je Drač najbolje odredište, ovo je moje mišljenje. Ovaj posao radim od 1986.“ rekao je Stojković.