Petković: Samo Srpska lista garantuje opstanak Srba na Kosovu i Metohiji

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Vanredni parlamentarni izbori koji se u nedelju održavaju na Kosovu prilika su da Srbi pokažu slogu i jedinstvo, jer samo kad smo nastupali pod jednim barjakom uspeli smo da ostvarimo najvažnije pobede. Zato je važno da u nedelju, svi kao jedan stanemo uz Srpsku listu, poručio je u intervjuu za Informer direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Srpska lista je do sada na izborima osvajala svih 10 mesta u parlamentu u Prištini, što joj je donosilo mesto ministra u Vladi Kosova. Mnogima danas u Prištini i u drugim centrima moći ne odgovara sloga Srba. Ali budite uvereni, to im neće uspeti. Samo Srpska lista koja ima podršku Beograda i predsednika Vučića i samo ona garantuje, opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, dodao je Petković.

Zbog čega je važno da Srbi imaju svoje predstavnike u institucijama u Prištini?  

Srbija se svakoga dana suočava sa snažnim pritiscima i oni neće postajati lakši. Samo kroz institucije u Prištini, a uz podršku i koordinaciju sa našim predsednikom i valdommožemo da se izborimo za dobrobit našeg naroda  i da imamo moć i mogućnost da utičemo na to da se srpski glas čuje. Zato nam je važno i da Srpska lista osvoji svih deset poslaničkih mesta.

Rada Trajković već najavljuje koaliciju sa Aljbinom Kurtijem?

I Trajkovićeva i njeni saradnici su lažni srpski predstavnici, koji su svesni da ih srpski narod na Kosovu i Metohiji ne želi i da ih je davno prezreo. Zato sada Rada Trajković i njen šef Dragan Đilas, zarad čistog ličnog interesa i želje za funkcijama, pokušavaju da se dodvore albanskim partijama i profitiraju na srpskoj muci.

U finišu predizborne kampanje u Čaglavici je postavljen novi bilbord koji slavi zločine OVK...

Taj bilbord, s porukom "Sloboda ima ime - OVK", predstavlja glorifikacijuove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM. Da li najnoviji bilbord poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije? Znam da im nije ni jednostavno ni lako, ali molim Srbe da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi. 

Kancelarija za KiM donirala je školama u Kosovskoj Kamenici opremu i nastavna sredstva vredne više od 3,5 miliona dinara..

Radimo za našu decu. I nova bolnica u Gračanici u koju će biti uloženo šest miliona evra, i novih 180 stanova za mlade bračne parove, socijalno ugrožene i interno raseljene i nova radna mestasve je to u toj funkciji. 

Ja
11. Februar 2021.
U svemu je vazna srpska lista u svemu sto narodu zatreba to je velika podrska narodu sto stvarno naroda podrzava !!!!!!
Milan
11. Februar 2021.
Vazna je ali ne za narod!Od kad su oni vazni narod nema prevoz(voz.autobus),nema struju,vodu a iz Raske do Leposavica mu treba naj manje 3 sata.Eto toliko o Srpskoj
Kosnet
11. Februar 2021.
Ako je garant opstanka zasto onda narod toliko odlazi,ako ovde tece med i mleko,sto onda to traze na drugo mesto.Ako hocete nesto da uradite za nas narod onda je vreme da konacno uradite da ovaj narod oseti boljitak,ali vas sastav ne lici da nesto moze da uradi.