Vučinić: Imamo dovoljne količine soli i spremno dočekujemo zimsku sezonu

Srđan Vučinić
Izvor: Kosovo Online

Zimska služba Javnog komunalnog preduzaća "Standard“ brinuće se i ove godine o prohodnosti puteva i ulica Severne Mitrovice, a prema rečima upravnika JKP "Standard“ Srđana Vučinića, biće spremna i dostupna 24 sata za program rada u zimskom režimu.

Vučinić je u intervjuu za Kosovo onlajn rekao da ovo preduzeće dočekuje spremno zimu i kada je u pitanju potrebna mehanizacija.

Mehanizacija sa kojom raspolažemo je pripremljena sa raonikom i posipačem tako da zimu dočekujemo spremni. Nadamo se da će zima biti blaga, kao što je bila i prethodnih godina, ali smo spremni i ako bude bila sa ozbiljnim snegom i padavinama. Čišćenje će se vršiti po prioritetima, a prvi stepen prioriteta jeste ulica koja vodi prema Kliničko bolničkom centru, osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i dečijim vrtićima.

Da li ima dovoljno soli za posipanje ulica ukoliko dođe do većih padavina?

Što se tiče derivata (industrijske soli za puteve) na vreme je izvršena nabavka, pristigle su prve količine, tako da zaliha imamo dovoljno na stanju kako bi dočekali prve padavine.

Da li imate dovoljan broj radnika?

Za sada imamo dovoljan broj radnika koji će se zaista potruditi da sa svojim radom i aktivnošću obezbede da kolovozi budu čisti, a putevi prohodni.

Koji je vaš savet građanima, kako vam oni mogu pomoći tokom zimske sezone?

I ovog puta apelujemo na naše građane da prilikom parkiranja svojih vozila ostave dovoljno prostora za prolaz vozila zimske službe i da prilagode svoju brzinu u saobraćaju i prvenstvu prolaza uvek daju našim vozilima zimske službe. S druge strane, naše preduzeće i naša zimska služba, potrudiće se da na sve moguće načine izađe u susret svim građanima.