Kurti u Severnoj Makedoniji: Albanci da dođu na Kosovo i glasaju

Aljbin
Izvor: Tanjug

Aljbin Kurti, kandidat Samoopredeljenja za premijera, izjavio je da će se novo poglavlje za građane Kosova otvoriti 6. oktobra, prenosi Zeri. Na skupu u bioskopu "Karpoš" u Skoplju, on je naglasio da put Severne Makedonije, kao i drugih država na Balkanu, vidi u obostranoj saradnji, integraciji i poštovanju, a ne u isključivosti i poricanju.

"Šestog oktobra Kosovo će otvoriti novo poglavlje. Građani čekaju da se država konačno oslobodi iz zarobljeništva, procesa koji je Severna Makedonija već započela", naglasio je Kurti i dodao da će njegov glavni prioritet kao premijera biti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ulaganje u obrazovanje, proizvodnju i podizanje životnog standarda, kako bi se iseljavanje u inostranstvo zamenilo zaposlenjem u zemlji, korupcija zamenila pravdom, zaostalost sa razvojem, privilegije i diskriminacije jednakošću, a politički feudi demokratskom republikom, uvoz proizvodnjom i siromaštvo prosperitetom“, rekao je Kurti.

On je pozvao Albance u Severnoj Makedonije da glasaju na izborima.

"Mnogi Albanci u Severnoj Makedoniji imaju dvojno državljanstvo. Ali neka se ne dvoume 6. oktobra pozivam ih da dođu na Kosovo i glasaju. Iskoristite priliku, iskoristite šansu, iskoristite pravo. Naša izborna lista kao nikada do sada odražava ono što govorimo, volju koju zastupamo, opšti interes za koji se zalažemo, albanski se ne govori samo na Kosovu, tako da parlament nije samo kosovski", poručio je Kurti.