Osmani: Ratna odšteta i pitanje nestalih pre normalizacije

Osmani
Izvor: Facebook

Kandidat Demokratskog saveza Kosova za premijera, Vjosa Osmani, rekla je u intervjuu za Kohu da bi vodila dijalog Beograda i Prištine i navela da taj dijalog može da vodi samo čovek koji ne može biti ucenjivan.

"Taksa će postati deo reciprociteta sa Srbijom. Mi ćemo tražiti da se Srbija vrati dijalogu“, rekla je ona i dodala da ako Srbija dostavi podatke o nestalima ona bi se vratila  za pregovarački sto i ukinula takse.

Dodala je " da su takse uvedene da bi pokrile skandale Haradinajeve vlade".

Prema njenim rečima osnovno pitanje dijaloga između Kosova i Srbije trebalo bi da budu pitanja nestalih, ratna odšteta i druga pitanja koja su uslov za normalizaciju odnosa.

" O pitanju granica ne može se pregovarati“, smatra Osmani i obećava da će broj ministarstva, ukoliko ona bude premijer smanjiti na 12 od kojih će dva pripasti manjinskim zajednicama a  lecence za izgradnju mini hidroelektrana će biti oduzete.

„Licence će biti oduzete jer nisu urađene u skladu sa zakonom. Svi oni koji uništavaju životnu sredinu ne poštuju zakone  nemaju osnova da nastave sa radom. Većina je urađena za interese određenih ljudi “, zaključila je Osmani.

Na parlamentarnim izborima zakazanim za 6. oktobar, Vjosa Osmani će biti nosilac liste Demokratskog saveza Kosova čiji je predsednik Isa Mustafa.