Srpska lista: Neka 6. oktobra pobedi srpsko jedinstvo

Srpska lista
Izvor: © Kosovo Online

Sa završne konvencije Srpske liste, koja je danas održana u Severnoj Mitrovici, poručeno je da  „Srbi na Kosovu i Metohiji nameravaju da istraju u borbi za svoja prava i opstanak na ovim prostorima“.

U prepunoj hali sportova, istaknuto je da je okupljene građane „sabrala želja da se zajedno sa svojom državom Srbijom“ bore za „pravo na život, kulturu, identitet, dostojanstvo i samopoštovanje”.

Nosilac liste i potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio je okupljenima da se u nedelju „ne biraju tamo neki poslanici, već vojnici koji će braniti budućnost vas i vaše dece, koji će braniti i čuvati pupčanu vrpcu koja spaja našu državu Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

„To znači i sva radna mesta, sve penzije, sva socijalna davanja, koji će čuvati Kosovo i Metohiju za generacije koje dolaze posle nas”, rekao je Simić i naglasio da ta borba neće biti laka.

„To da li će maltretirati naše ljude u Metohiji, da li će napadati braću u Kuscu, to je odluka koju oni donose u Prištini, a da li ćemo mi svi na to ćutati, e to je odluka koju treba da donesemo 6. oktobra. Zato, svi složni kao jedan, pokažimo onima koji bi da nas prodaju za šaku dolara da srpstvo, Srbija, Kosovo i Metohija nisu na prodaju i nemaju cenu”, rekao je Simić i poručio „neka 6. oktobar bude  praznik srpske sloge i jedinstva i neka pobedi Srpska lista i država Srbija”.

Poruku Srbima da u što većem broju izađu na izbore i pokažu odgovornost i ozbiljnost putem video bima poslao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što je moguće većem broju, jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinuti ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost", poruka je predsednika Vučića.

Poziv svojim sugrađanima da masovno izađu u nedelju na birališta uputio je i prvi čovek Srpske liste Goran Rakić.

On je naglasio “da 6. oktobra polažemo najteži ispit, a to je ispit srpskog jedinstva, srpske sloge i mi ćemo ga položiti”.

„Nažalost Jablanović, Petrović , Rašić i Rada Trajković neće polagati taj ispit, jer je sloga i jedinstvo za njih misaona imenica , oni će biti šibicari koji će želeti da prodaju sve vas, našu istoriju i našu državu”, rekao je Rakić.

Poruku jedinstva uputila je i dekan ekonomskog fakulteta u Severnoj Mitrovici Tanja Vujović, koja je pozvala sve da „svi kao jedan nesebično i svim srcem podržimo Srpsku listu”.

„Mi, univerzitetski profesori, svoje student sem struci i nauci učimo da čast i obraz nemaju cenu, da su to vrednosti koje su skuplje od života. Oni donošenjem odluke pre svega da studiraju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici, u učešće na protestima protiv mera Prištine, dokazali su da su naučili najvažniju životnu lekciju, a to je kako se voli svoja zemlja i kako se bori protiv krivde i nepravde”, rekla je Vujović i poručila da će „u nedelju 6. oktobra glasati za Srpsku listu i broj 135 jer je to je moralna obaveza svih nas”.

Na skupu su govorili i kandidatkinja iz Severne Mitrovice Miljana Nikolić, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i dosadašnji kosovski ministar Dalibor Jevtić, a program su svojim nastupima upotpunili i članovi kulturno-umetničkih društava „Kopaonik” iz Leposavića i „Venac” iz Gračanice.