Bulješkaj: Elšani je ugrozio moju bezbednost, a Daka mu je to dozvolila  

Koha
Izvor: Koha

Izvršni direktor Kancelarije za registraciju i sertifikaciju partija Ilj Buleshkaj poslao je pismo predsednici CIK-a Valjdete Daka i drugim članovima tog tela povodom najnovijih dešavanja u vezi sa sertifikacijom političkih subjekata i kandidata za poslanike, prenosi Koha.

Bulješkaj je izjavio da jezik koji koristi član CIK-a iz DPK Arianit Elšani i koji je Daka dozvolila nema nikakve veze sa dnevnim redom. On je naveo da reči koje koristi Elani predstavljaju ugrožavanje njegove ličnosti i fizičke sigurnosti.

“Reči ‘ugrožen’, ‘ucenjen’, ‘podmićivanje’, ‘atentat’, ‘služenje kosovskim neprijateljima’ pažljivo je odabrao da napadne moju ličnost.

Ovaj neviđeni pokušaj javnog ocrnjivanja i preuzimanja uloge vrhovnog sudije izazvao je moje neželjene reakcije i predstavlja najozbiljnije pretnje militanata iz političke partije koju Elšani predstavlja, bilo da su upućene na društvenim mrežama ili putem poruka”, kaže Bulješkaj u pismu.

“Elšanijeve prozivke u televizijskom programu uživo takođe su ugrozile moju fizičku sigurnost, pored toga što je pokušavao da personalizuje pitanje sertifikovanja i mene predstavi kao glavnog krivca. Podsećanja radi, prema poslovniku, predsedavajući je odgovoran za vođenje sastanaka Komisije i za potpuno poštovanje pravila.

U suprotnom, predsedavajući treba da upozori i, ako je potrebno, učesnika može isključiti sa sastanka. Iako je juče Elšani prekršio etički kodeks i poslovnik, Daka mu nije uputila nijednu primedbu, niti je udaljen sa zasedanja“, dodao je on.