CIK sutra u 10 proglašava konačne rezultate izbora

Valjmir Eljezi
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi najavio je da će konačni rezultati izbora biti objavljeni sutra u 10 časova, prenosi RTK.

CIK održava svoj sledeći sastanak sutra gde je na dnevnom redu potvrđivanje konačnog rezultata prevremenih parlamentarnih izbora koji su održani  14. februara ove godine.

„Obaveštavam vas da u subotu 13. marta 2021. godine u 10 časova Centralna izborna komisija održava svoj sledeći sastanak na čijem je dnevnom redu potvrđivanje konačnih rezultata prevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji su održani 14. februara 2021. godine “, rekao je  Elezi.

Prema rezultatima objavljenim na veb stranici CIK-a pobednik izbora je Samoopredeljenje koje je dobilo oko 50 odsto glasova.

Na drugom mestu je DPK, sa oko 17 odsto glasova, sledi DSK sa 13 procenata i na kraju ABK koji je dobio oko 7 procenata glasova.

NISMA Fatmira Ljimaja nije uspela da pređe cenzus sa samo 2 odsto osvojenih glasova.

Remzo
12. Mart 2021.
Gospodine Elezi najbolje bi bilo da se izvrsi ponovno prebrojavanje svih glasova jer je bilo puno manipulacije sa glasovima i od strane Cika prilikom brojanja glasova a i od strane svih lidera koji su na terenu kupovali glasove.Posle objavljivanje konacnih glasova doci ce do velikoh nezadovoljstva biraca koji sa pravom sumnjati u verodostojnost izbornih rezultata.