Gaši: Hoti govori tiho i radi snažno, nije isključeno da bude predsednik DSK

Arben Gaši
Izvor: Reporteri

Bivši šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova i kandidat ove stranke za poslanika u kosovskom parlamentu Arben Gaši poručio je da nije isključeno da još aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti preuzme lidersku poziciju DSK, prenosi Gazeta Ekspres.

Gaši je dodao da Hoti već obavlja funkciju zamenika predsednika stranke i da ga, kako je rekao, karakteriše ono što karakteriše i ovu stranku, a to je da "govori tiho i deluje snažno".

Na vrhuncu globalne izolacione pandemije gospodin Hoti je uspeo da poseti francuskog predsednika, italijanskog premijera, imao je stalne kontakte sa nemačkom kancelarkom. Gospodin Kurti je prekršio početnu ideju o državi Kosovo, ali je Hoti za šest meseci vratio Kosovo na pravi put“, rekao je Gaši.

Kada je reč o v.d. kosovskog predsednika Vjosi Osmani koja je napustila DSK i nalazi se na listi Samoopredeljenja, Gaši je rekao da to nije poremetilo strukturu DSK.

"Uopšte se ne bavimo gospođom Osmani, u pogledu partijske strukture, nema promena. Ljudi nisu prešli sa gospođom Osmani u Samoopredeljenje. Ona ih poziva da dođu u Samoopredeljenje, ali  to glasači DSK nisu prihvatili već su ostali verni našoj partiji“, poručio je Gaši.

Prema njegovim rečima Osmani je svojom pričom nanela određenu štetu DSK, ali ne i prelaskom u redove Samoopredeljenja.