Hadži Avdilji: Isa Mustafa će uskoro otići iz DSK

Skupstina Kosova 8
Izvor: Kosovo Online

Bivši poslanik Demokratskog saveza Kosova Hadži Avdilji, kaže da politička kriza koja je vladala na Kosovu tokom 2020. godine nosi ime Isa Mustafa, da je on odgovoran za situaciju u DSK i za odlazak Vjosa Osmani i nekih drugih iz ove stranke, prenosi Reporteri.

Izbori za Avdiljija 14. februara velika su prekretnica jer će, kako kaže, pad Ise Mustafe biti zapečaćen.

Avdilji, koji se nalazi na listi Vjose Osmani, uveren je da će na ovim izborima obezbediti 60 poslanika i mesto predsednika i premijera.

„Ako tokom 2020. godine kriza ima ime, onda je to ime Isa Mustafa. Ovaj političar, u dugoj političkoj karijeri, od osamdesetih do danas, u većini slučajeva je grešio, postavljajući crvene linije i kršeći ih. Ne veruje mu se svaki put kad nešto kaže, jer je u prošlosti dokazao da je neodgovoran, ali je vrlo dobar u manipulisanju ljudima i raznim političkim cenjkanjem. Njegova poslednja želja bila je da bude predsednik, ali to mu se neće ispuniti jer ne uživa poverenje građana ", rekao je on.

Smatra da se DSK ne može vratiti „rugovskom“ duhu bez odlaska Ise Mustafe iz ove stranke.

„Posle izbora, DSK ima priliku da se oporavi, bez Ise Mustafe i bez njegovih saradnika. Sad smo usred izbornog procesa...On zaslužuje da ode u svoju kasnu političku penziju i mislim da će odlaskom Mustafa, DSK moći da se konsoliduje i bude dobar akter na političkoj sceni i vrati se svojim izvornim Rugovinim vrednostima.Mislim da ćemo građanskom presudom 14. februara, velikim brojem glasova imati preko 60 poslanika i zajedno sa manjinama i poslanicima dobre volje drugih partija, uspeti da imamo 80 poslanika i 61 glas za izbor novog predsednika, a to će biti Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti “, kazao je on.

Avdili je uveren da će se zajedno sa Pokretom Samoopredeljenje uspeti da unaprede zdravstvo, obrazovanje i životnu sredinu.