Hadžiu: Ako DPK pobedi na izborima za šest meseci biće vakcinisani svi građani Kosova

Bekim Hadžiu
Izvor: Ekonomia Online

Kandidat za poslanika Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu u intervjuu za Ekonomiju Onlajn je rekao da će, ukoliko bude izabaran za poslanika u Skupštini Kosova, svoj rad usmeriti na zaštitu prava građana i ustava.

"Moje zalaganje u parlamentu Kosova ogledaće se u zaštiti prava građana i zaštiti ustava Kosova. Poslanik mora uvek da bude blizak narodu. Blizak građanima i realizovanju programa DPK“, rekao je Hadžiu.

Prema njegovim rečima, prethodne dve vlade nisu uspele da upravljaju pandemijom.

Hadžiu kaže da će, kada njegova stranka dođe na vlast, povećati broj testova, i da će u roku od šest meseci biti vakcinisani svi građani Kosova.

"Poslednje dve vlade nisu uspele da upravljaju pandemijom kovid-19. Jedna vlada nas je zatvorila i dovela na ivicu siromaštva i bankrota, dok je druga ugrozila živote građana, povećan je mortalitet. Nakon što DPK pobedi na izborima 14. februara biće oomogućeno efikasno upravljanje pandemijom, povećanje broja testova, sprečavanje širenja zaraze i vakcinisanje građana Kosova. U našem programu smo predvideli da u roku od šest meseci vakcinišemo sve građane Kosova“, rekao je on.

Hadžiu je uveren da će građani glasati za Demokratsku partiju Kosova jer imaju program i projekat ekonomskog oporavka.

"Građani su videli da ova zemlja ne napreduje bez DPK. Od 6. oktobra 2019. Kosovo je u zastoju. Ispostavilo se da su oni koji su proglasili koaliciju nade stvorili koalicija obmane. Bićemo deo vlade sa strankama koje dobiju poverenje građana, ali čiji će prioritet biti primena zakona i poštovanje ustava Kosova“, naveo je Hadžiu.