Haradinaj predstavio izborni program ABK

Koha
Izvor: Koha

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predstavio je program svoje stranke s kojim izlazi pred birače, prenosi Koha.

On je rekao da je uz program koji obuhvata period od 2021. do 2025. Savez uveren u uspeh na predstojećim izborima, a formiranje vojske Kosova pomenuo je kao jednu od zasluga njegove vlade.

“Spominjem da smo obavili taj posao jer verujemo da zaslužujemo poverenje građana. Među 24 važna obavljena zadatka izdvajamo formiranje vojske Kosova, uspostavljanje vlasništva nad “Trepčom”, energetsku nezavisnost, prenos kartice Kosovo-Albanija, Zakon o glavnom gradu i Zakon o platama, koji još nije sproveden.

Zašto verujemo da ćemo steći poverenje građana? Na listi naših kandidata nalaze se profesionalci sa integritetom. Mnogi od nji su imali priliku da se dokažu pred građanima, a mnogi od još to nisu učinili i Alijansa im je dala priliku“, rekao je on.

Haradinaj je dodao da ABK ima program za sledeći mandat.

“Imamo kompletan program, koji obuhvata nekoliko ključnih oblasti. Prva je privreda, imamo detaljan plan koji predstavlja formulu za izlazak iz ekonomske krize izazvane pandemijom. Fond za oživljavanje od milijardu evra, koji smo predvideli, garantuje izlazak iz krize. Predviđenje plan ekonomskog razvoja u naredne četiri godine koji će biti održiv. Druga oblast je vladavina zakona. Kao treću ključnu oblast izdvajamo obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i omladinski sport. Znamo da je u tim oblastima bilo nedostataka u upravljanju i pronašli smo formulu kako da se situacija u njima popravi.

Četvrti stub našeg programa je spoljna politika, odnosno jačanje pozicije Kosova u međunarodnoj zajednici i članstvo u NATO, EU i drugim međunarodnim organizacijama“, rekao je Haradinaj.