Haradinaj Stubla nije uspela da postane poslanica, ABK će imati tri žene i šest muškaraca

Skupstina Kosova prazna
Izvor: Kosovo Online

Iako rezultati izbora održanih 14. februara još uvek nisu potvrđeni sasvim je sigurno da aktuelna kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla neće biti poslanica u novom sazivu kosovskog parlamenta, prenosi Reporteri.

Ženski deo Alijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj, činiće Time Kadrijaj, Aljbena Rešitaj i Florentina Đerđaj, dok će ostalih šest poslanika ove stranke biti muškarci.

Prema još uvek nepotvrđenim rezultatima, Fljorentina Đerđaj, koja se prvi put kandidovala na ovim izborima, osvojila je više glasova nego Aljbena Bitići i Meljiza Haradinaj Stubla.

Prema saznanjima Reporterija, Đerđaj je osvojila 4.032 glasa, dok je Bitići sakupila ukupno 3.942 glasa, a Meljiza Haradinaj Stubla 3.852 glasa.

Ovi rezultati se mogu promeniti na štetu Bitići i Haradinaj Stubla kada bude završeno ponovno brojanje glasova na 494 biračka mesta.

Do sada su sigurna poslanička mesta u kosovskoj skupštini obezbedili lider ABK Ramuš Haradinaj i njegov brat Daut, kao i drugi na listi, lekar Šemsedin Drešaj.

Potvrđivanje konačnih rezultata čekaju Besnik Tahiri, Palj Lekaj, Škumbin Demaljiaj, Anton Šalja, Beke Beriša i Arber Toljaj kako bi se sa sigurnošću znalo ko će sedeti u novom kosovskom parlamentu.

Za sada su Tahiri i Ljekaj bliži ulasku u parlament, dok se za poslednje mesto još uvek ne može reći kome će biti rezervisano.