Haradinaj: Učinićemo Kosovo ekonomskom silom u regionu

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Kandidat za predsednika Kosova Ramuš Haradinaj ponovio je na izbornom skupu Alijanse za budućnost Kosova u Đakovici da neće doći do promene granica sa Srbijom i obećao da će, ukoliko dođe na vlast, ojačati ekonomiju, prenosi Kljan Kosova.

„Granice Kosova sa Srbijom su granice iz ’99. godine, to su granice od 17. februara, 2008. godine i tako će ostati do kraja“, rekao je Haradinaj.

Dodao je da je nepotrebno i neozbiljno otvarati i postavljati pitanja u vezi sa granicama, jer je kako je rekao, prošla 21 godina od oslobođenja.

Haradinaj je obećao da će ukolikio ABK dođe na vlast, učiniti Kosovo ekonomskom silom u regionu i izvući Kosovo iz krize izazvanom pandemijom koronavirusa.

„Napravili smo finansijski plan kako da zaustavimo ekonomski pad, kako da vratimo ekonomski rast, kako da ponovo otvorimo radna mesta koja nedostaju Kosovu, da povećamo plate ne samo kako je predviđeno Zakonom o platama, koji je u nekim fiokama, tako što ćemo ga primeniti, već i povećanje plata za sve, predviđeno programom za ekonomski rast, za 5 odsto“, rekao je Haradinaj.

Istakao je da nijedan građanin neće biti ostavljen bez minimalnog ličnog dohotka u iznosu od 300 evra.

 

nole 22
08. Februar 2021.
Ала овај лаже!!!!