Haradinaj Vučiću: Ako ne priznate Kosovo, ujedinićemo se sa Albanijom

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat te stranke za predsednika Ramuš Haradinaj poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom Kosovo "nastaviti svoj put ka ujedinjenju sa Albanijom“, prenosi Ljajmi.

Haradinaj je na skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo samo šteti njenom predsedniku Vučiću.

Izrazio je i uverenje da će on biti predsednik Kosova, kada će prema njegovim rečima, biti prvi predsednik koji će se u potpunostri posvetiti rešavanju odnosa sa Srbijom.

"Kad postanem predsednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju sa Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao“, rekao je Haradinaj.

Zatražio je od građana Uroševca da glasaju za listu broj 135, kako bi se obezbedio ekonomski oporavak Kosova.

"Na izborima 14. februara, tražim vaš glas, za program koji oživljava ekonomiju, za naše ljude, među kojima su i 13 doktora nauka, ekonomisti, pravnici, arhitekte, inženjeri, ratni veterani, preduzetnici, mladići i devojke koji studiraju u inostranstvu. Molim vas da glasate za predsednika zemlje koji želi da radi za Kosovo, kako na međunarodnom planu, tako i sa Srbijom, da bi svaki građanin ove zemlje bio ponosan i voleo svoju zemlju“, dodao je Haradinaj.

Podizanje minimalne zarade i jačanje vojske, takođe su bila su neka od obećanja koje je Haradinaj uputio građanima u Uroševcu.

Na ovom izbornom skupu predstavljeni su i kandidati za poslanike iz Alijanse za budućnost Kosova Džavit Zariki, Rezofata Azemi i Ismet Šamoli.

Inače, na predstojećim izborima, Alijansa za budućnost Kosova nema kandidata za premijera.

 

Nostradamus
06. Februar 2021.
Dobar vic...tebi vise ni rodjena majka ne veruje 😂😂😂