Hodžaj: Na ovim izborima postoje samo dva kandidata za premijera, ja i Kurti

Gazeta Ekspres
Izvor: Gazeta Ekspres

Kandidat za premijera iz redova DPK Enver Hodžaj sastao se danas sa predstavnicima Udruženja "Esnaf" u Prizrenu, prenosi Kljan Kosova i poručio da na izborima 14. februara postoje samo dva kandidata za premijera, on i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Hodžaj im je predstavio plan ekonomskog oporavka i rekao da je pomoć privatnom sektoru prioritet.

On je naglasio da je Prizren za DPK ekonomska prestonica Kosova i da taj grad treba da bude središte ekonomskog razvoja zemlje.

Prema Hodžaju, na ovim izborima postoje samo dva kandidata za premijera, on i Aljbin Kurti, a postoje i dva ekonomska modela koja se mogu primeniti na Kosovu.

“Prvi je naš model, koji pruža fiskalne olakšice za preduzeća i po kojem postoji jasna fiskalna politika kada je reč o preduzećima. Naš model pruža institucionalnu podršku preduzećima u obliku grantova, mislimo da bi trebalo da postoji fond od oko 500 miliona evra koji će biti dodeljen zainteresovanim preduzećima koja su pogođena pandemijom“, rekao je on.

Hodžaj je rekao da se bespovratna sredstva nikada ne vraćaju vladi, ali da pomažu razvoju poslovanja.

Naglasio je da je model Samoopredeljenja model isprazne retorike, demagogije i populizma, kojim se predviđa povećanje poreza.