Hodžaj obećao 500 miliona evra pomoći preduzećima

Hodžaj
Izvor: lajmi.net

Predsedavajući Demokratske partije Kosova i kandidat za premijera Enver Hodžaj, predstavio je danas u Suvoj Reci Plan ekonomskog oporavka koji će se, kako je obećao, baviti svim problemima sa kojima se suočavaju preduzeća na Kosovu zbog pandemije kovid-19, prenosi Ljajmi.

Naglasio je da Demokratska partija Kosova preduzeća vidi kao partnere, a planom oporavka predviđeno je formiranje Fonda od 500 miliona evra za direktnu pomoć svim preduzećima i radnicima pogođenim pandemijom a planiraju da ulažu i otvaraju nova radna mesta.

Hodžaj je obećao da će se tokom njegovog premijerskog mandata minimalna zarada povećati sa 170 na 300 evra.

„Danas sam posetio tri različite kompanije koje proizvode različite proizvode za domaće i evropsko tržište. Pandemija je pogodila ove kompanije. Želimo da stvorimo fond koji će putem grantova u vrednosti od 500 miliona evra podržati mnoga preduzeća na Kosovu, kako bi se prevazišla pandemija i obezbedile prave fiskalne olakšice za čitav privatni sektor. 

U poređenju sa drugim političkim strankama, koje nemaju ideje, ne nude program i nude pristup koji više liči na komunizam, Demokratska partija Kosova ima konkretan plan o tome kako da obnovi zemlju na ekonomskom polju”, rekao je Hodžaj.