Hodžaj: Proizvođači iz Preševa, Medveđe i Bujanovca biće oslobođeni od plaćanja carine

Enver Hodžaj
Izvor: Klan Kosova

Kandidat za premijera Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je prilikom posete nekoliko preduzeća u Kosovom Polju čiji su vlasnici iz opština Preševo, Medveđa i Bujanovac, izjavio da će biti oslobođeni od plaćanja carine, prenosi TV Kljan Kosova.

„Našim najboljim programom 'Oporavak', proizvođači iz Preševa, Medveđe i Bujanovca imaće privilegovani status i  biće oslobađani od plaćanja carine. Naš program takođe pojednostavljuje procedure za izvoz robe na Kosovo.Ovim planom će svim stanovnicima doline biti omogućeno zapošljavanje u kosovskim institucijama, kao i građanima Kosova”, rekao je Hodžaj prilikom posete tim preduzećima.

Nosilac izborne liste DPK je istakao da će privatni sektor biti prioritet programa ekonomskog oporavka.

„Na izborima postoje dve alternative, jedna je otvaranje novih radnih mesta kroz privatni sektor, poboljšanje ekonomije i blagostanja građana i druga koju podržava Pokret Samoopredeljenje, koja je alternativa prošlosti. Zbog toga smo razgovarali o svim zahtevima, predlozima i nedoumicama koje imaju, kako bismo dalje poboljšali podršku kosovske vlade”, rekao je Hodžaj.