Krasnići: Ključni cilj buduće vlade koju će voditi DPK je promocija kosovske dijaspore

Memlji Krasnići
Izvor: Facebook

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova i kandidat za poslanika u kosovskoj skupštini Memlji Krasnići rekao je da je promocija kosovske dijaspore i razvoj konkretnog okvira koji će podržati kulturni, socijalno-ekonomski i politički razvoj dijaspore, ključni cilj buduće vlade koju će voditi DPK, prenosi RTK.

Promovisanje investicija iz dijaspore biće važan faktor ekonomskog i socijalnog razvoja Kosova u budućnosti. DPK će usvojiti zakon o ulaganjima iz dijaspore koji će obezbediti mere za podršku investicijama, poreske podsticaje koji uključuju oslobađanje od carina, razne poreske olakšice i posebne mere olakšica ili ukidanja poreza“, rekao je Krasnići tokom predstavljanja programa DPK za spoljnu politiku i dijasporu.

On je rekao da je stranka spremna da preuzme odgovornost i da im je zbog toga potrebna podrška građana na izborima 14. februara.

Da bismo olakšali vezu naše dijaspore sa Kosovom, uložićemo u proširenje konzularne infrastrukture i stvaranje digitalnih usluga kako bismo omogućili efikasnije i jeftinije konzularne usluge za naše sunarodnike“, zaključio je Krasnići.