Ljimaj: Obećanja stranaka o ekonomiji su besmislena, NISMA gradi poverenje

Fatmir Ljimaj
Izvor: Koha ditore

Predsedik NISMA Fatmir Ljimaj rekao je da je ta stranka fokusirana na sticanje poverenja građana i preuzete obaveza, dok je programe drugih stranaka o ekonomiji nazvao besmislicama, prenosi Koha.

"U ovoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja lako je nastupiti pred ljudima i dati obećanja. Ovde smo da upozorimo, da kažemo šta vidimo, a ono što vidimo je da se Kosovo nalazi na nesigurnoj liniji. Videćete to u naredne dvije godine. Sve što govore o ekonomiji je besmislica", izjavio je Limaj u Gnjilanu.

On je pozvao glasače da sude liderima na osnovu njihove prošlosti i onoga što su uradili.

"Sudite nama koji vodimo listu, a ne kandidatima. Ko smo mi? Oštro nam sudeći, uvjereni smo da če biti izabran dobar tim za skupštinu. Procenite našu prošlost", dodao je.

Postoje optužbe protiv lidera DPK Envera Hodžaja da je u svojoj knjizi "Uspostavljanje države", prema mišljenju NISMA, negirao „genocid Srbije nad Kosovom“.

Generalni sekretar NISMA Bilal Šerifi pozvao Hodžaja da javno pojasni svoje stavove.

"On to ne samo da ne negira, već se i izruguje. Kosovo se ne usuđuje, nema pravo podržati čoveka koji negira genocid. Pozivam ga da se javno pojavi pred narodom i razjasni da li je na Kosovu bilo genocida ili nije," rekao je Šerifi.

Kandidat za poslanika iz Vitine Kastriot Silejmani rekao je da ta stranka ima dobar program koj se u velikoj meri razlikuje  od programa drugih stranaka.

"Ne dajemo puno obećanja, ali ono što govorimo su obveze i one su ispunjene.Vašim glasom bit ćemo snažni glas u Skupštini za odbranu nacionalnih vrijednosti i temelja Kosova ", poručio je on.