Nakon objave konačnih rezultata Haradinaj Stubla ipak bez poslaničkog mandata

Dardan i Meljiza Stubla
Izvor: Zeri

Bivša ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla neće biti deo saziva nove Skupštine Kosova, jer je nakon ponovnog brojanja glasova ustanovljeno da ima 77 glasova manje, nego što je to bilo utvrđeno nakon objavljivanja preliminarnih izbornih rezultata, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, Haradinaj Stubla se prethodnih dana našla u sred skandala sa kupovinom glasova i ponovnim prebrojavanjem na nekoliko biračkih mesta, utvrđeno je da je osvojila 4.347 glasova, što je za 77 glasova manje nego što je saopšteno nakon objavljivanja prvih rezultata.

Da nisu uočene nepravilnosti, Haradinaj Stubla bi osvojila poslanički mandat. Umesto Haradinaj Stuble, osmi poslanik iz redova ABK će biti Aljbana Bitići koja je osvojila 4.420 glasova.

Nakon što su kosovski mediji objavili dokaze da je suprug Haradinaj Stuble, Dardan Stubla, uticao na poverenike da manipulišu glasovima u korist njegove supruge, Haradinaj Stubla je podnela ostavku na mesto ministra spoljnih poslova i dijaspore, kao i ostavku na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova.