Palmer vrši pritisak da Srpska lista pomogne izglasavanju Osmani za predsednika Kosova

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer zatražio je od poslanika Srpske liste da ostanu u skupštinskoj sali tokom vanredne sednice za izbor predsednika Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.

Kako taj medij navodi, Palmer je izvršio dodatni pritisak na poslanike Srpske liste da prisustvuju vanrednoj sednici parlamenta na čijem dnevnom redu je izbor predsednika Kosova.

Izvori lista "Gazeta Blic" navode da su određeni zvaničnici SAD razgovarali i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, kako bi uticao na poslanike Srpske liste da ostanu u skupštinskoj sali prilikom glasanja za predsednika Kosova.

Predstavnici Srpske liste za sada javno ne komentarišu navode o pokušaju američkog uticaja da prisustvuju sednici, čije se održavanje očekuje u popodnevnim satima.

Rados
02. April 2021.
Sta ima Palmer da se mesa u izbore.Pusti svaki deputet ima pravo da glasa po svojoj volji.Pogotovu Palmer nema pravo da utice i zove telefonom Vucica da utice na srpsku listu.Jeste sada uvideli Ameriko i Kosovo da bez Srbije i Srpske liste se nemoze oni su faktor stabilnosti a vi ste faktor unistenja.
Ja
02. April 2021.
Nemaju zasta da glasaju srpska lista nedolazi u obzir da se oni mesaju za teroriste nijedan od srpske liste !!!!!!
misterNO
02. April 2021.
Imaju oni iskustva u tome. To bi bio treći predsednik kojeg je izabrala srpska lista! Ništa bez profesionalaca! 😅😅😅
Miodrag iz Peći
02. April 2021.
Vjosa Osmani je kao i Kurti protib Srba i Srpske Liste zašto bi ih podrži. Neka padne vlada a na sledećim izborima će Srbi, Goranci i Bošnjaci ići na predizbornu koaliciju.
Oprem dobro
02. April 2021.
Ma nema nista od izbora Gospodje Osmani za Predsednicu Kosova i Metohije!!!Dzaba Palmer ,dzaba Amerika, dzaba EU,,,,Kosovo i Metohija su deo Srbije i kraj price!!!!