Šalja: NISMA neće biti ugašena, ali možemo da razgovaramo o koaliciji sa DPK

Endrit Šalja
Izvor: GazzetaExpress

Član NISMA Endrit Šalja poručio je, odgovarajući na izjavu zamenika predsednika DPK Samija Ljuštakua da bi voleo da se lider NISMA Fatmir Ljimaj priđe DPK, da NISMA nije rasformirana kao stranka, prenosi Reporteri.

Kako je dodao, ukoliko postoji ponuda za koaliciju sa DPK, u NISMA su spremni da je razmotre,

"NISMA je politička stranka i kao takva verovatno neće biti ugašena. Kao stranka nismo doneli nikakvu odluku o tome. Ako postoji ponuda za koaliciju iz DPK, spremni smo da je razmotrimo i možda postoji volja da se to podrži“, rekao je Šalja.

Podsećanja radi, zamenik predsednika DPK Sami Ljuštaku izjavio je da bi, iako je skeptičan po pitanju formiranja predizborne koalicije NISMA-DPK, lidera NISMA Fatmira Ljimaja rado video u redovima Demokratske partije Kosova.

"Ja sam jedini u stranci koji želi da Ljimaj bude deo DPK. Skeptičan sam prema ideji da DPK bude sa NISMA u koaliciji. Fatmir Ljimaj mi je prijatelj i jako ga poštujem. Ja bih želeo da on uopšte ne bude u NISMA, već da bude član DPK. Ne znam da li će se ta moja ideja i realizovati. Imao sam razgovore sa njim i opet ću ih imat na ovu temu", rekao je Ljuštaku danas nešto ranije.