Uoči izbora na prištinskom aerodromu 45 dolaznih letova

Aerodrom - Priština
Izvor: Reporteri

Političke stranke na Kosovu su za izbore 14. februara pozvale sugrađane iz dijaspore da glasaju, a kao rezultat toga sa prištinskog aerodroma najvljuju 45 dolaznih letova 12. i  13. februara, piše Reporteri.

Neki od građna su iskoristili glasačko pravo putem pošte, ali se očekuje da će veliki broj njih doći i glasati na biračkim mestima širom Kosova.

Sa prištinskog aerodroma "Adem Jašari" najavljuju da se u petak i subotu očekuje dolazak 45 aviona iz dijaspore.

Portparol aerodroma u Prištini Bujar Gaši rekao je da se 12. februara očekuje sletanje 16 aviona, od kojih je većina iz Švajcarske.

"Od 16 aviona koji će aterirati na prištinski aerodrom devet su iz Švajcarske, ostali su iz Nemačke,  Austrije, Turske, Švedske i Belgije", rekao je Gaši.

Dan pre izbora u subotu, očekuje se sletanje 29 aviona, takođe najviše letova iz Švajcarske.

"U subotu, 13. februara planirano je 29 dolaznih letova, od toga 16 letova iz Švajcarske i 12 iz Nemačke, i jedan let iz Turske, uveče", dodao je Gaši.

Reporteri podseća da su na izbornim listama svih stranaka, koje učestvuju na izborima 14. februara, i kadidati za poslanike iz dijaspore.

Izvršni direktor Sekretarijata Centralne izborne komisije Burim Ahmetaj saopštio je danas, da je u CIK iz dijaspore stiglo preko 5.000 glasačkih listića.