Dimitrijević: U srpskim sredinama u Peći nema zaraženih koronavirusom

Miloš Dimitrijević
Izvor: Kosovo Online

Situacija u Opštini Peć za sada je pod kontrolom. U sredinama gde žive Srbi, poput Goraždevca i povratničkih sredina za sada nema zaraženih. Građani uglavnom poštuju preporuke da ostanu u svojim kućama, kaže za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa te opštine Miloš Dimitrijević.

„Poštuje se i mera da stariji od 65 godina ne izlaze van svojih domova. Takvih je oko 123 u našoj opštini. U tom smislu najteže je za starije samce kojima trebaju lekovi i životne namirnice. Za njih 21 smo za sada obezbedili sve što im je neophodno, osim lekova koji su na rezervi i koje pokušavamo da nabavimo“, rekao je Dimitrijević i naglasio da je osam volontera, dve gerento domaćice i radnici opštine u kontaktu sa najugroženijima, kojima je treba pomoć.

Dimitrijević je posebno pohvalio radnike Doma zdravlja u Goraždevcu, na čelu sa direktorkom Stanislava Radović, koja je „jako dobro organizovala zdravstveni sistem u ovakvim uslovima“.

„Zdravstveni mobilni tim jako dobro funkcioniše, a svi građani su informisani na koje brojeve telefona mogu stupiti u kontakt sa njima“, rekao je Dimitrijević.

Dodao je da u Goraždevcu rade dve prodavnice i da su ostali lokali zatvoreni.

"Životnih namernica i brašna ima, jer se stanovništvo pretežno bavi poljoprivredom", napominje on.