Gazeta Ekspres: Bolnici u Gnjilanu nedostaje kiseonik, nadležni ćute

Bolnica u Gnjilanu
Izvor: Radio Kontakt Plus

Fejsbuk stranica Regionalne bolnice u Gnjilanu je zatvorena jer je ta bolnica juče kritikovala ministra zdravlja Armend Zemaja i gradonačelnika Gnjilana Ljutfija Hazirija zbog nedostatka kiseonika, piše Gazeta Ekspres.

Bolnica je juče saopštila, na zvaničnoj Fejsbuk stranici, da Zemaj rešenje ovog problema obećava samo kroz selfiije i za dnevnu upotrebu, dok za Hazirija kaže da je utonuo u zimski san.

Osim što je objava izbrisana, stranica bolnice je zatvorena, a niko nije reagovao na ovaj članak, ni gradonačelnik Gnjilana Lutfi Haziri, ni ministar zdravlja Armend Zemaj.

Gazeta Ekpress juče je izvestila da u bolnici u Gnjilanu nedostaje kiseonika i kao rezultat toga, pacijenti su prisiljeni da se prebace u Prištinu na lečenje.

Inače, dvoje pacijenata zaraženih koronavirusom, koji su hospitalizovani u bolnici u Gnjilanu, prebačeni su na lečenje u Univerzitetski klinički centar Kosova, zbog nedostatka kiseonika.

Rođaci pacijenata žalili su se da nema kiseonika za lečenje ljudi zaraženih kovidom, a to je potvrdio i direktor bolnice.

Direktor u ovoj bolnici Ukšin Ismajlji rekao je za Gazetu Ekspres da je bilo i da i dalje ima poteškoća u snabdevanju kiseonikom.

 "Bilo je i još uvek ima problema sa snabdevanjem kiseonikom. Dva pacijenta su danas poslata u UKCK zbog kiseonika“, rekao je.

Na nedostatak kiseonika u ovoj bolnici ukazivali su i predstavnici opštine u nekoliko navrata.

Pre nekoliko dana, zamenik gradonačelnika Gnjilana Arber Ismajli rekao je da je Opštoj bolnici potrebna hitna nabavka kiseonika, i dodao da se ulažu maksimalni napori u rešavanju tog problema.

Ministarstvo zdravlja je pre nekoliko dana saopštilo da snabdevanje kiseonikom nije u njegovoj nadležnosti, ne navodeći da li će pomoći javnim zdravstvenim ustanovama da ga nabave.

Ministar zdravlja Armend Zemaj je na konferenciji za štampu koja je održana u petak porekao da nedostaje kiseonika.

On je pozvao građane da ne paniče rekavši da u bolnicama ima dovoljno kiseonika.