Gujon: Srbima sa Kosova pomoć potrebna više nego ikad

Arno Gujon
Izvor: Kosovo Online

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon, poručio je da je Srbima sa Kosova pomoć potrebna više nego ikad i pozvao sve koji žele da pomognu da pošalju SMS na broj 1033, kako bi se obezbedio nastavak rada narodne kuhinje.

Gujon je naveo da više od 2.000 ljudi na Kosovu preživljava zahvaljujući narodnim kuhinjama, koje rade uprkos krizi i svim merama koje se tamo sprovode.

Međutim, kako je naveo, prethodnih nedelja, uglavnom Albanci su, kaže, išli čak i na sever Kosova i pokupovali brašno koje je bilo na raspolaganju, dok oni siromašniji Srbi nisu imali mogućnost da prave zalihe.

“Oni se danas masovno javljaju narodnim kuhinjama kako bi dobili obroke. Zato je potrebno da mi koji smo u mogućnosti pošaljemo jedan sms na 1033. Košta 100 dinara. Jedan sms može da obezbedi obrok za jednu osobu. To je važno za njih”, rekao je Gujon u poruci koju je podelio preko Instagrama.

On je poručio da ne smemo da ostavimo Srbe na Kosovu koji inače žive teško, sada kada im najteže.

“Sada usled virusa ako nedostaje naša solidarnost, bojim se da će posledice biti katastrofalne”, rekao je Gujon.

Naveo je da se obratio i svojim donatorima u Francuskoj i apelovao na njih da pomognu, navodeći da se obično ovih dana, početkom marta na Kosovu kupuju u kojima seproizvedi povrće za celu godinu.

“Ako danas ne postavimo plastenike na KiM, u decembru oni neće imati dovoljno hrane da prezime”, naveo je Gujon.

Rekao je da u tome može da pomogne i dijaspora, a više detalja zainteresovani mogu da nađu na Gujonovom instagram profilu.

“Da ne zaboravimo našu braću, naše prijatelje, naše Srbe sa Kosova i Metohije. Hvala vam unapred na solidarnosti”, poručio je Gujon koji se sa porodicom nalazi u izolaciji u jednom selu pokraj Malog Zvornika.