Haziri pojasnio kritike upućene vladi: Pandemija traži agresivno upravljanje

Ljutfi Haziri
Izvor: lajmi.net

Gradonačelnik Gnjilana i potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da su kritike koje je uputio kosovskoj vladi i premijeru Avdulahu Hotiju bile dobronamerne, jer je smatrao da upravljanje pandemijom zahteva agresivniji pristup.

Haziri je u intervjuu za "Ekonomia Onlajn" pojasnio da je zatražio agresivniju reakciju u upravljanju pandemijom jer, prema njegovim rečima, situacijom se više ne može upravljati mekom politikom, kao što čini premijer Hoti.

Haziri, koji je bio veoma oštar prema vladi u vezi sa upravljanjem pandemijom, ocenjujući rad vlade po ovom pitanju kao "katastrofalan" pre nekoliko dana, rekao je da je aktiviranje Nacionalnog plana ono što je zahtevao.

"To nije zlonamerna kritika, već dobronamerna kritika, jer Hoti primenjuje meku politiku vladanja, što je njegova vrednost. Pandemija zahteva agresivnost u upravljanju. Drago mi je što je vlada odlučila da aktivira Nacionalni plan. Pandemijom se ne može upravljati samo Zakonom o zarazama, jer je suviše uzak i nedovoljan za rešavanje problema", rekao je on.

Potpredsednik DSK je naglasio da se protivi zabrani kretanja građana jer je, prema njegovim rečima, model koji je koristila vlada Aljbina Kurtija bio "nedovoljan i neuspešan".

"Ja sam protiv zabrane kretanja ljudi. Potrebna je kontrola. Trebalo bi da postoji više mehanizama za vanredne situacije, opštinski inspektori, opštinski zvaničnici, sanitarni inspektori, timovi lekara i policajaca i nema potrebe za blokadom ekonomije", rekao je on.