Ibrahimi: Ugostiteljstvo je jedno od žarišta širenja kovid-19

Ibrahimi
Izvor: Klan Kosova

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi održao je danas virtuelni sastanak sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem, a jedan od zaključaka bio je da je ugostiteljstvo jedno od glavnih žarišta širenja kovid-19, prenosi Kljan Kosova.

Ibrahimi je u emisiji "Info magazin" rekao da ugostitelji nisu striktno poštovali preporuke zdravstvenih ustanova i zbog toga je vlada pooštrila mere u tom pogledu.

"Danas smo imali virutelni sastanak sa Hotijem i sa gradonačelnicima opština. Bio je to vrlo konstruktivan sastanak na kojem smo otvoreno razgovarali o problemima u vezi sa širenjem kovid-19 i novim merama koje je Vlada Kosova uvela", poručio je Ibrahimi.

Prema njegovim rečima, Savet gradonačelnika podržao je sve nove mere i gradonačelnici su zajedno sa Hotijem obećali da će nove mere predviđene sinoćnjom odlukom biti poštovane.

"To je bila direktna saradnja centralnog nivoa sa lokalnim i o tim merama je razgovarano sa četiri opštine koje su ušle u novi raspored", naglasio je Ibrahimi.

Ocenio je i da će takva saradnja između centralnog i lokalnog nivoa, doneti rezultate u borbi protiv kovid-19.

Dodao je i da je tokom današnjeg dana imao sastanak sa ministrom trgovine i industrije Veseljom Krasnićijem sa kojim je razgovarao takođe o situaciji.

"Utvrđeno je da je ovo trenutna situacija i ne znači da mere neće biti preispitane nakon nekog vremena", zaključio je Ibrahimi.