Još jedna osoba preminula u Srbiji, naredne nedelje ključne u borbi protiv koronavirusa

Klinički centar Vojvodina
Izvor: www.kcv.rs

U Kliničkom centru Vojvodine jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen koronavirusom na teritoriji pokrajine, preneo je RTS izjavu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Prema podacima sa jučerašnje redovne konferencije, broj obolelih od koronavirusa u Srbiji je 741, dok je registrovano 13 umrlih.

Među zaraženima koronavirusom je i epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, koji živi na teritoriji Vrnjačke Banje. Zbog toga je 18 radnika tog Zavoda stavljeno u samoizolaciju, potvrdio je direktor Aleksandar Macan.

Prema informacijama koje su objavljene na sajtu RTS–a avion "Er Srbije" odleteo je za Stokholm, odakle će vratiti građane, a u povratku će sleteti i u Brisel.

Isti portal javlja i da su preduzeća iz sektora građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ustupila 60 putničkih i kombi vozila zdravstvenom sistemu Srbije, na poziv potpredsednice Vlade Srbije i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da se devet vojnika koji su inficirani koronavirusom osećaju dobro i uspešno oporavljaju, dok su 642 vojnika u samoizolaciji.