Kovid ambulanti u Ranilugu doniran koncentrator kiseonika

Kovid ambulanti u Ranilugu doniran koncentrator kiseonika
Izvor: Facebook

Direktor odeljenja zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite Ivan Mitković posetio je juče Kovid ambulantu u Ranilugu i tom prilikom uručio neophodnu medicinsku opremu za lečenje pacijenata i zaštitu zdravstvenih radnika koji rade u toj ambulanti, saopšteno je iz Opštine Ranilug.

"Oprema koju je juče preuzeo direktor Centra porodične medicine Đorđe Andrejević sadrži zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, kao i koncentrator kiseonika koji će, kako ističe doktor Andrejević, u ovom i budućem periodu biti od velike koristi pri lečenju pacijenata obolelih od virusa kovid-19", navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu Opštine Ranilug.

Andrejević je u razgovoru sa Mitkovićem, dodaje se, istakao da je do sada bilo problema sa davanjem oksigenoterapije pacijentima, ističući da će taj proces sada ići mnogo lakše i adekvatnije.

Prema njegovim rečima, na pomenutom aparatu moći će da bude priključeno čak i do pet pacijenata, istovremeno sa mogućnošću različitog doziranja svakog priključenog pacijenta.

Mitković je tokom posete ambulanti istakao da će opština nastaviti da se svim silama bori da obezbedi sve što je neophodno za lečenje pacijenata obolelih od virusa kovid-19 i lakši i bezbedniji rad medicinskih radnika i podsetio da opština takođe sprovodi i redevna snabdevanja ambulanti na teritoriji opštine Ranilug.

Koncentrator kiseonika Opštini Ranilug donirao je UNHCR.