Krasnići: Ako se epidemiološka situacija pogorša u narednom periodu, mogu se očekivati nove antikovid mere

Valjbon Krasnići
Izvor: Reporteri

Generalni direktor Univerzitetsko kliničko-bolničke službe Kosova Valjbon Krasnići poručio je da je epidemiološka situacija na Kosovu trenutno stabilna, ali da bi u slučaju pogoršanja, koje može da izazove omikron varijanta koronavirusa, moglo doći do uvođenja novih mera, prenosi Reporteri.

Krasnići je izrazio uverenje da je Kosovo spremno da se suoči sa eventualnim povećanjem broja novoobolelih od omikron varijante koronavirusa.

"Verujem da smo kao Kosovo, ali i kao bolnička služba, dokazali da možemo da budemo organizovani i da možemo da budemo mobilisani da se suočimo sa takvim mogućim talasima", rekao  je Krasnići za RTV Dukađini.

On je istakao da nadležne institucije imaju obavezu da prate situaciju i u zavisnosti od toga kakva će epidemiloška situacija biti u narednom periodu, Nacionalni institut za javno zdravlje će po potrebi preporučiti i druge mere.

"Za sada moramo da istaknemo potrebu sprovođenja aktuelnih mera koje su u skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo", zaključio je Krasnići.