Krojačica Milica Sedlarević svedoči duh solidarnosti u podeljenom gradu na Ibru

Milica Sedlarević
Izvor: Kosovo Online

U malom krojačkom ateljeu u Severnoj Mitrovici, nadomak glavnog mosta Milica Sedlarević svedoči duh solidarnosti i zajedništva koji krase podeljeni grad na Ibru. Za komšije i starije osobe šila je maske, jer ih nije bilo u apoteci, a onda su usledile narudžbine koje, kako je rekla za Kosovo Onlajn, nije mogla da odbije.

U vreme serijske proizvodnje i brendova koji nisu dostupni većini ljudi, Milica na zadovoljstvo svojih mušterija, čuva stari zanat. U kraju je voljena i poštovana. Kako kažu njene mušterije „Milica će od starog napraviti novo, zakrpiti, popraviti rajsfešlus na jakni, porubiti zavese, sašiti stolnjak...“

Prvu masku je za sebe sašila, jer ih nije bilo u apoteci, a onda je taj mali poduhvat učinio, da i u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, kada vladaju neizvesnost i strah, kako je rekla, ima neku obavezu koja će joj pomoći, da prebrodi ove dane i pomogne drugima.

"Nakon ove vanredne situacije, sašila sam masku sebi zato što nije bilo da se kupi u apotekama, međutim moje stalne mušterije, koje dolaze, zamolili su me da im odradim nekoliko maski. Ja sam to odradila, vremenom je počela da pristiže narudžbina, tako da ja to nisam mogla da odbijem, prihvatila sam da odradim", rekla je Milica i dodala da su njene glavne mušterije komšiluk i starije osobe.  

Skromno nam dodaje da je i u ovoj vanrednoj i teškoj situaciji „malo zadovoljna“ jer može da da svoj doprinos.

"Zbog ove trenutne situacije u kojoj se nalazimo i izolacije, sebi činim neko zadovoljstvo, da bi mogla nekome da pomognem u datom trenutku. Dokle će to trajati, ne znam. Ja se osećam malo zadovoljno, što mogu da pomognem da dam neki doprinos", kaže Milica.

Ispraćajući nas dodaje sa osmehom "sve i svašta smo prošli, samo nam je još pandemija falila u biografiji i to će proći“.