Mehmeti i Zemaj sa policijom i inspektorima: Treba kazniti sve koji ne poštuju antikovid mere

zemaj kontrola
Izvor: RTK

Vršilac dužnosti generalnog direktora kosovske policije Samedin Mehmeti, zajedno sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem, obišao je sinoć nekoliko različitih lokacija u Prištini i Uroševcu, kako bi se na licu mesta uverili i ispratili aktivnosti policijskih i sanitarnih inspektora, koji sprovode zajedničke kontrole poštovanja antikovid mera, prenosi RTK.

Mehmeti i Zemaj proveli su nekoliko sati zajedno sa policajcima i inspektorima, koji su, izvršavali svoje radne obaveze, koje između ostalog uključuju izricanje novčanih kazni onima koji ne poštuju preventive mere protiv širenja koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju policije, i ministar Zemaj i  v.d. direktora kosovske policije Mehmeti zahtevali su hitno preduzimanje mera protiv svih prekršilaca odluka i antikovid mera zasnovanih na Zakonu o sprečavanju i borbi protiv pandemije.

“Istovremeno, kosovska policija i Ministarstvo zdravlja i dalje traže od građana da poštuju i istovremeno sprovode odluke i mere predviđene za pandemiju, jer samo sprovođenjem predviđenih mera može se sprečiti širenje pandemije, što je u interesu javnog zdravlja “, kaže se u saopštenju.