Ministarstvo zdravlja angažovaće oko 570 specijalista u procesu antikovid vakcinacije

Vakcinacija u Prištini
Izvor: Ekonomia Online

Kosovsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će oko 570 specijalista iz različitih oblasti u zdravstvu biti angažovano u procesu antikovid vakcinacije od sredine juna do kraja novembra, prenosi Gazeta ekspres.

Specijalisti će biti podeljeni i radiće po rasporedu u grupama jun-jul, avgust-septembar i oktobar-novembar, navodi Gazeta ekspres koji je imao uvid u spisak imena specijalista.

Na spisku opština Priština prednjači sa najvećim brojem stručnjaka angažovanih tokom šestomesečnog perioda antikovid vakcinacije građana, sa ukupno angažovanih 63 specijalista, opština Prizren 54, opština Peć 36 angažovanih specijalista i Mitrovica 30.

Opštine sa najmanje angažovanih specijalista biće opštine Obilić, Novo Brdo, Mamuša, Đeneral Janković i Junik, sa po 3 angažovana specijalista.

Angažovani stručnjacii su iz različitih oblasti, poput onkologije, akušerske ginekologije, oftalmologije, kardiologije, vaskularne hirurgije, gastroenterologije.

U opštinama Zvečan i Leposavić biće angažovano šest specijalista iz Prištine.

Predsednik Saveza sindikata zdravstva Bljerim Silja rekao je za Gazeta ekspres da je vakcinacija veoma važna i da Ministarstvo zdravlja mora imati odgovarajuću strategiju za angažovanje specijalista u procesu vakcinacije, koja neće ugroziti rad zdravstvenih ustanova na Kosovu.