Na severu Kosova zabeleženo pet novoobolelih od koronavirusa

Broj obolelih - mapa
Izvor: Kosovo Online

Novih pet slučajeva obolelih od koronavirusa zabeleženi su na severu Kosova od kojih su 4 lica zaražena u Zubinom Potoku i jedno u Zvečanu, pa je ukupan broj dostigao cifru od 76, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Po prvi put zabeležen je veći broj izlečenih nego zaraženih. Tako je u protekla 24 sata u kućni karantin od 14 dana poslato 7 osoba, kod kojih je dvostrukim testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus.

I dalje je najveći broj zaraženih u Severnoj Mitrovici gde je od koronavirusa do sada obolela 31 osoba, a izlečeno je njih 7. U Zvečanu je broj obolelih 19, dok je 4 lica izlečeno. Najmanje zaraženih na severu Kosova je u Leposaviću gde je zabeleženo 9 slučajeva obolelih, dok je u Zubinom Potoku registrovano 17 lica obolelih od koronavirusa.

Na Infektivnom odeljenju Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici smešteno je 20 pacijenata, dok se 34 osobe sa lakšom kliničkom slikom nalaze u Studentskom domu. U Klinički centar Kragujevac poslata su četiri pacijenta, po jedan se nalazi u Kliničkim centrima u Nišu i Beogradu, kao i na Beogradskom sajmu, a dva pacijenta su smeštena u KBC „Dragiša Mišović“.

Od početka epidemije koronavirusa zabeležena su i dva smrtna slučaja, a preminuli su iz Severne Mitrovice i Leposavića.

Mitrovački opštinski štab za vanredne situacije uputio je još jednom poziv građanima da poštuju sve propisane mera zaštite i zabrane kretanja, a sve u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.