Na teritoriji opštine Gračanica koronavirusom inficirano još šest osoba

Kovid19
Izvor: Kosovo Online

Broj novozaraženih od koronavirusa u opštini Gračanica povećan je u poslednja 24 sata za šest i trenutno je 30 aktivno obolelih, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.

U saopštenju se navodi da je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, dok je svim kontaktima koji su bili sa obolelima određena mera samoizolacije, a u narednim danima biće praćeni u smislu simptoma infekcije.

Iz opštinskog Kriznog štaba građanima je poručeno da je, i pored povećanja broja zaraženih čime je narušena epidemiološka slika, situacija pod kontrolom i da nema mesta panici.

„Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično higijensko zaštitne mere, dezinfekcije i fizičko distanciranje“, navodi se u saopštenju.

Krizni štab opštine Gračanica do sada je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od koronavirusa i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina, dok opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epidemiologa.