Nuši: Sve je spremno za masovnu vakcinaciju

Muhedin Nuši
Izvor: Ekonomia Online

Opština Priština je spremna za masovnu vakcinaciju građana, rekao je zamenik gradonačelnika Muhedin Nuši, prenosi Ekonomija onaljan.

Nuši je naveo da opština sa pet timova pomaže Ministarstvu zdravlja u vakcinaciji, dodajući da su spremni da rasporede još 18 timova u pet centara porodične medicine.

"Spremni smo za vakcinaciju i spremni smo da vakcinišemo do 2.000 građana tokom dana. Imamo 18 timova pripremljenih za masovnu vakcinaciju koja se očekuje da počne sa radom vrlo brzo, s obzirom na to da je sporazum o dolasku 1,2 miliona Fajzer vakcina već potpisan. Opština je spremna za vakcinaciju”, rekao je Nuši.

Prema njegovim rečima, 4.941 preduzeće bilo korisnik paketa od pet miliona evra, i da je do sada je za 3.500 preduzeća isplaćeno više od 3,5 miliona evra.

Nuši je podsetio da će se subvencije završiti 25. juna, te da je paket vredan pet miliona evra pri kraju realizacije.

"Još uvek pomažemo svakoj porodici koja se prijavi za pakete pomoći sa hranom i sredstvima za higijenu", rekao je Nuši dodajući da ukoliko situacija pogorša, biće preduzete dodatne mere, bez obzira da li će to biti u vreme kampanje za lokalne izbore.