Ramadani: Situacija sa koronavirusom je veoma zabrinjavajuća

Ramadani
Izvor: PaRrotilla.Net

Specijalista za zarazne bolesti Hamdi Ramandani rekao je da je situacija sa pandemijom koronavirusa na Kosovu veoma zabrinjavajuća, prenosi Reporteri.

Ramadani je za Juronjuz Albanija rekao i da su se pokazatelji pandemije pogoršali i to se, prema njegovim rečima, odražava na porast broja pozitivnih slučajeva infekcija i žrtava.

“Situacija na Kosovu je veoma zabrinjavajuća. Svakog dana imamo porast broja zaraženih i povećanje slučajeva koji se završavaju smrtnošću“, rekao je Ramadani.

Dodao je i da se broj novozaraženih povećao i zbog nepoštovanja svih preporučenih antikovid mera.

"Ovaj trend povećanja broja slučajeva gorka je istina i uznemirujuća situacija. Veliki broj građana ne poštuje čak ni osnovne mere zaštite protiv kovida“, napomenuo je Ramadani.

Prema njegovim rečima, vakcinacija stanovništva će na neki način kontrolisati pandemiju, ali je zabrinjavajuće štoa Kosovo do sada nije obezbedilo nijednu dozu antikovid vakcina.

"Nadali smo se da ćemo u februaru biti snabdeveni vakcinama, a sada se nadamo da ćemo u prve dve nedelje marta doći do antikovid vakcina. Jedini način da se zaustavi ovaj negativan trend pandemije je vakcinacija stanovništva", zaključio je Ramadani.