Sindikat zdravstvenih radnika: Nedostaju antikovid vakcine

bljerim-silja
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Sindikata zdravstvenih radnika na Kosovu Bljerim Silja ističe da su zdravstveni radnici spremni da rade 24 sata, ali da problem predstavljaju institucije koje, prema njegovim rečima, ne uspevaju da upravljaju situacijom sa pandemijom koronavirusa, prenosi Reporteri.

On je dodao da vakcinalni punktovi ne rade nedeljom, jer nema dobrog upravljanja.

“To je neuspeh ministra zdravlja Arbena Vitije i premijera Aljbina Kurtija. Moram priznati da zdravstveni radnici nisu krivi, spremni su da idu na posao čak i noću “, kaže Sila.

Prema njegovom mišljenju, na Kosovu nedostaju vakcine protiv koronavirusa iako, kako kaže, aktuelna kosovska vlada to demantuje.

„Spremni smo da radimo noću, ali oni nemaju vakcine, nemaju strategije. Ovi ljudi propagiraju da imaju sigurne vakcine, ali sumnjam da ima dovoljno vakcina", rekao je Silja.

On je naglasio da je Sindikat od aprila meseca upozoravao vladu da bi Kosovo moglo završiti u dubokoj krizi s pandemijom, ali kaže da nisu dobili nikakav odgovor.

Albanska posla
30. Avgust 2021.
Ovaj tzv predsednik sindikata Sulja je clan Ramusove AAK. Nista zadnjih godina nije radio da se poboljsa status zdravstvenih radnika jer je on dobijao plus platu. sada vidimo da aktivno napada vladu iz politickih razloga,predsednik sindikata zdravstva dr Sulja umesto da leci on je u kampanji. Juce slavi rodjendan u restoranu bez maski i distance. Sramno.