U Kosovskom Pomoravlju nema zaraženih koronavirusom, rezultati poslednja dva uzorka negativni

Pasjane, bolnica
Izvor: Gračanica Onlajn, prt. sc.

Dva uzorka, koja su iz okoline Gnjilana pre nekoliko dana poslata na ispitivanje u Klinički centar u Nišu, a pod sumnjom na koronavirus, pokazala su negativan rezultat, prenosi RTV Puls.

“Jutros nam je javljeno da su uzorci, koji su ukazivali na mogućnost zaraze dve osobe srpske nacionalnosti iz Kosovskog Pomoravlja koronavirusom, negativni”, rekao je direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić.

Perić je još jednom upozorio sve građane na neophodnost poštovanja svih preventivnih mera, posebno izolacije i detaljne higijene.

U cilju prevencije i osnaživanja kapaciteta u slučaju pojave inficiranih osoba, u bolnici u Pasjanu je otvoreno posebno odeljenje za Kovid – 19 u kojem važe specijalne procedure i vrlo strog režim medicinske zaštite.

Zdravstveni centar Gnjilane snabdeven je dovoljnim količininama medicinske opreme, preko Vlade Srbije obezbeđeno je još jedno ambulantno vozilo, a za dan – dva očekuje se i stručna pomoć, dolazak lekara sa Instituta Batut u Beogradu, koji će podići nivo odbrane od pošasti koja je pogodila čitavu planetu.

U Kosovskom Pomoravlju živi, kako se procenjuje, više od 30 hiljada Srba, a za sada, nema registrovanih osoba zaraženih virusom korona.