U kuršumlijskom Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa Kosova

Vakcinacija
Izvor: Reporteri

U kuršumlijskom Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa Kosova, a do sada je u ovoj ustanovi prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke Doma zdravlja vakcinisano blizu 15.000 građana.

"U našu ustanovu na vakcinaciju dolaze žitelji centralnog Kosmeta i metohijskih sredina. Dolaze organizovanim prevozom i u saradnji sa koordinatorima njihovih zdravstvenih ustanova vakcinacija teče po planu i odvija se bez zadržavanja i čekanja", ističe dr Petrović napominjući da se istovremeno odvija i vakcinacija lokalnog stanovništva.

Inače, zbog zabrane kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu dopreme vakcine, žitelji sprskih sredina sa Kosova odlaze organizovanim prevozom na vakcinaciju na tri punkta u centralnoj Srbiji, u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici do sada je iz srpskih sredina na Kosovu vakcinisano više od 26.000 građana, dok je poslednjih dana povećano interesovanje za vakcinaciju.